Menyknapp

Rundingen Lund

HVOR: LUND TORV, KRISTIANSAND
ARKITEKT: TROLLVEGG
OPPDRAGSGIVER: SIA
TYPE: KONKURRANSE

Inngrepet på ”Rundingen”, eller Lund Torv, begynte med tanken om den enkelte studenten som en byggekloss. Denne klossen ble til en kvadratisk modul i en størrelse som vil være en fullverdig ettromsleilighet for en student. Denne modulen ble så brukt til å generere et rutenett over tomta, som videre ga form og størrelse til ti rektangulære bygningsvolumer. På dette stedet i byen ville vi ikke skape en bygning som lukker seg om seg selv - derfor ble det tidlig etablert en diagonal passasje gjennom studentbyen. Gaten og torget har vært viktig fra starten av prosessen. I en studentby møter studentene byens beboere: Studenttilværelsen er kortvarig og studentbyen har potensielt stor utskiftning av beboere, men landskapet og plassen mellom Bygningene er permanent og vil hver dag påvirkes av møtet mellom samfunnet rundt og studentlivet internt i bygningene og ute på torgene.

Neste prosjekt